Televiziunea 3D vine peste noi

Marii producători de electronice încep vânzarea de televizoare 3D în Asia, SUA și Europa. Succesul filmului 3D Avatar le oferă destule motive pentru a fi optimiști în privința vânzărilor. Și televiziunea ESPN intră în joc, după ce și-a anunțat intenția de a lansa un canal pe care va transmite, vara aceasta, în tehnologie 3D, meciurile Cupei Mondiale de fotbal.

Sony plănuiește să își lanseze noul model de televizor 3D în Japonia cândva în luna iunie. Un televizor cu ecran de 46 de inch va costa în jur de 3.898 de dolari, cu 50% mai scump decât un televizor cu ecran plat. Alături de televizor, cumpărătorii primesc două perechi de ochelari speciali și un senzor care ajustează sunetul și imaginea în funcție de locul în care stă privitorul.

Și Panasonic va începe vânzarea în SUA chiar de miercuri, 17 martie. Samsung și LG vor veni cu propriile modele pe piața europeană în câteva luni. Producția estimată de televizoare 3D este de 1,6 milioane în 2010, 5,2 milioane în 2022 și ar putea ajunge la 35 de milioane în 2014.

sursa: BBCLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.